Klimat & väder

18 till 25 grader året runt.

https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl4cguul1004l09ms8haahj7r/assets/madeira-g4fe79db90-1920-tcf01k.jpeg

Vill man vara säker på att man får det varmt och skönt på semestern så är Madeira det rätta stället att resa till. Har man semester senare tid på året i Sverige kan det minst sagt vara tråkigt om det är en dålig höst med mycket regn och slask på grund av tidigt snöfall. Då är det skönt att kunna boka sin resa till en plats där det i princip är svensk sommar året om utan några som helst hinder för att kunna njuta av solsken och tropiskt klimat. Då Madeira ligger en bit ute i havet är förutsättningarna mycket bra för ett behagligt klimat.


På Madeira så ligger temperaturen mellan cirka 18 och 25 grader året runt. Det kan vara lite lägre temperaturer under vissa korta regnperioder. Tack vare dessa regniga dagar behåller Madeiras sin härliga grönska året om, och många upplever även de regniga stunderna väldigt behagliga som en skön brytare från det annars vardagliga solskenet. Så även om man vill ha det skönt på stranden och kunna sola så är inte värmen extrem, vilket passar oss svenskar mycket bra. Man blir således heller inte trött av denna slags värme som finns på ön då luften ändå är fullt behaglig.


Även fast klimatet och temperaturen är varm och solig så kan det vara bra att packa ner en lite tunnare tröja eller kofta, då det inomhus ofta kan kännas lite kyligt på kvällar och morgnar. Detta eftersom man inte bygger husen lika lufttätt som i Sverige, samt ofta använder sig av kakelgolv. Detta kan även vara skönt att komma in till efter en heldag i solen och värmen. Skall man vara uppe och vandra i bergen kan det även vara bra att ha med sig passande regnkläder som andas väl i värmen, då luftfuktigheten är högre där samt att det är mer förekommande regn på högre höjd.


Med en majoritet av soldagar hela året om är Madeira en semesterort som passar till att besöka närsomhelst på året. Vare sig man vill komma bort när mörkret faller på i november och december hemma i Sverige, eller om man vill spendera sin sommar där. Det är alltid bra att kolla upp i förväg vad det förespås vara för slags temperatur på Madeira under sin planerade semester för att få det optimalt efter eget behag. Madeiras temperaturer är alldeles utmärkt då det varken är väldigt kallt eller varmt.