Stränder

Anlagda sandstränder, stenstränder och naturliga havspooler.

https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl4cguul1004l09ms8haahj7r/assets/3338833-porto-santo-island-panoramasmall-2-r2ro8r.jpg

Madeira är en vulkanö, vilket innebär att sanden på dess stränder är mörkare än vanlig strandsand. Ön har även flera stränder som utgörs av sten – något som tilltalar många när det kommer till sol och bad! För dig som trivs bäst med de traditionella ljusa sandstränderna har man importerat ljus sand och anlagt stränder av den typen på sina håll.

Generellt sett är vattnet kring Madeira underbart klart och bjuder in till härliga snorklingsturer. Det klarblå vattnet håller en behaglig temperatur men blir ibland något strömt. Speciellt för Madeira är att man har ett väl etablerat system av badvakter som ökar tryggheten för badgästerna. Är man ute efter aktiviteter behöver man inte leta länge. Spel, sporter och andra aktiviteter arrangeras lite överallt.

Madeiras kustlinje är lång och erbjuder olika typer av stränder när du vill ta ett dopp i Atlanten. Prova gärna flera stränder för att hitta din favorit! Nedan tipsar vi om de fem bästa stränderna på ön.


Praia Formosa

Stranden Praia Formosa är Madeiras längsta strand och erbjuder den typiska mörka lavasanden. Området består av fyra stränder väster om staden Funchal på sydkusten. Vattenkvaliteten är utmärkt och du hittar allt du behöver för nöjen och bekvämlighet, såsom parkering, omklädningsrum, restauranger och strandbarer, samt lekparksområde, badvakter, skateboardramp och olika aktiviteter.


Machico

Stranden Machico är en av öns två konstgjorda stränder med vit sand. Den ligger på östkusten vid den gamla, genuina staden med samma namn. Här hittar du en fin strandpromenad och kan samtidigt passa på att äta på någon av alla restauranger och caféer eller ta en shoppingtur.


Ribeira Brava

Stranden Ribeira Brava på sydvästra Madeira erbjuder allt du kan tänkas behöva! Det är en modern och nyligen renoverad strand med härlig svart lavasand. I vattnet finns skyddande vågbrytare och en vacker fontän. På stranden hittar du två pooler som är avsedda för barn respektive mindre bebisar. Självklart hittar du både snackbar, badvakt och aktiviteter här.


Madalena do Mar

Stranden Madalena do Mar på sydvästra Madeira är en trevlig småstensstrand med varmt, klart vatten och vacker strandpromenad. Här behöver du inte trängas utan har gott om plats. Stranden erbjuder en trivsam solterrass och servicen är bra. I området finns också en lekplats för barnen samt en volleybollplan. Under sommartid finns även badvakt tillgänglig.


Calheta

Stranden Calheta på sydvästra Madeira tillhör en av de allra mest uppskattade stränderna hos både resenärer och lokalbefolkning. Man har satsat stora resurser på att rusta stranden och den tillhör en av de som fått ljus härlig sand importerad från fastlandet. Här finns vågbrytare, som ger skydd så att man kan vara ute och simma, badvakt, vattensporter, beachvolley och två snackbarer.


Prisvärda resor till Madeira »


https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl4cguul1004l09ms8haahj7r/assets/depositphotos-71539759-l-2015-storsmall-f9foqi.jpg
https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl4cguul1004l09ms8haahj7r/assets/porto-santo-beach-10620598-l-2015-3w9786.jpg
https://daftpage.s3.amazonaws.com/projects/cl4cguul1004l09ms8haahj7r/assets/santacruz-37293529-l-2015-stor-bpva95.jpeg