Ponta do Sol

Byn med sol hela dagen.

Solpunkten. Det är översättningen av namnet Ponta do Sol och det är ingen slump hur namnet kommit till. Platsen ligger belägen i en bukt mellan Calheta och Ribeira Brava. Här har du solen framför dig ända från gryning till skymning och byn karakteriseras av dess lugn och harmoni. Klimatet är milt och man kan resa till platsen året om.


Du vandrar längs några genuina gator med lantliga omgivningar och väljer i ett mindre utbud av förträffliga restauranger av hög kvalitet. Det finns även ett par caféer, barer och pizzerior, och även om nattlivet är tämligen lugnt på orten har några av dem öppet till klockan 2. Drygt 3 mil bort finns huvudstaden Funchal om man vill ha lite högre puls som omväxling.

Stranden räknas till en av de lugnaste på sydkusten och är av modellen mindre men med otroligt fin vattenkvalitet. Underlaget utgörs av småsten. Är man intresserad av aktiviteter av olika slag kan man exempelvis åka på djuphavsfiske, dykresor eller spela golf och tennis. Flera gånger om året arrangeras dessutom olika typer av festivaler på ön. Någon gång under resan bör man även vandra för att ta del av de fantastiska miljöerna – det finns både lätta och mer avancerade vandringsturer.