Fler resmål

Visst är Madeira en underbar ö, men det finns ju fler platser att besöka här i världen. Här kommer tips på andra resmål som kan vara intressanta för dig som gillar Madeira.


Mallorca
Mallorca och Madeira är både väldigt lika och samtidigt väldigt olika. Mallorca har precis som Madeira riktigt bra vandringsmöjligheter. Som exempel kan man nämna den 15 mil långa leden GR 221 som är väldigt vacker. Naturligtvis finns det även kortare sträckor. Mallorca har precis som Mallorca en väldigt trevlig huvudstad i form av Palma. Det som skiljer de båda öarna åt är stränderna. Där Madeira mest har svarta lavastränder och klippbad så har Mallorca gott om vanliga sandstränder.

Rhodos
Rhodos är en ö som alltid har spelat en viktig del genom historien. Redan 400 år f.kr började öns huvudort, Rhodos stad, att byggas. Så förutom den gröna naturen och de fantastiska stränderna, så finns här en charm som bara uppstår när olika tider och folkslag tillsammans har skapat en plats. Detta blir speciellt tydligt när man besöker gamla stan, som är en av de äldsta och största medeltida stadskärnor i Europa.

Santorini
Precis som Madeira så är Santorini en vulkanö och precis som på Madeira, består de flesta stränder av svart lavasand. Santorini har en väldigt dramatisk natur, med klippor som störtar rakt ner i havet och byar som klänger sig fast utmed bergsväggarna. Santorini sägs vara en av de mest romantiska platserna i Medelhavet och många menar att solnedgångarna är extra vackra här.

Split
Split är en stad med rik historia och här finns det gott om sevärdheter att utforska. Men de allra flesta stannar bara i Split en kort stund för att sedan ge sig ut i skärgården utanför Split. Det är nämligen här alla färjelinjer utgår från. Den bästa kombinationen är att spendera några dagar i Split och några dagar på en av öarna Hvar, Brac eller Vis. På det viset får man det bäst av två världar.